Γιώργος Μουστάκης

Απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον κύκλο εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων που σχετίζονται με τη συντήρηση έργων τέχνης (φορητή εικόνα, τοιχογραφία, ελαιογραφία, ξυλόγλυπτο κλπ) Εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα “Εργαστήρια Συντήρησης Φορητών Ζωγραφικών Έργων Τέχνης σε Μουσειακούς Χώρους, Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας”.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1995 μέχρι και σήμερα. Διαθέτει ιδιόκτητο οργανωμένο εργαστήριο, με επίσημη άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού (A.M. 545/2003 μητρώα συντηρητών αρχαιοτήτων) για την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος σε οποιοδήποτε δημόσιο και ιδιωτικό έργο. Σε μελετητικό επίπεδο έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές Μελέτες για Νεότερα και Βυζαντινά Μνημεία οι οποίες έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το έργο αποκατάστασης του Βυζαντινού Ναού Αγίου Πέτρου στην Καστάνια, Μεσσηνιακής Μάνης το 2016 βραβεύτηκε από την Europa Nostra και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατηγορία “συντήρηση”.

Τακτικό Μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού. Υπεύθυνος Συντήρησης των Έργων Τέχνης της «Συλλογής Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου».

Στο διάστημα αυτών των ετών έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές συνεργασίες με Δημόσιους Φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α, Ιερές Μητροπόλεις, Δημόσια και Ιδιωτικά Μουσεία, Ιδιωτικές Συλλογές, αρχιτεκτονικά και αναστηλωτικά γραφεία καθώς και αναθέσεις έργων από Φορείς Ιδιωτικού Δικαίου.

About